marți, 7 august 2012

(Goog)el se jura ca nu fura. Si l-am prins cu rata-n gura.

Google se joaca de-a Big Brother si ii enerveaza pe toti, autoritati si utilizatori deopotriva, pentru ca inca mai pastreaza datele adunate din retele wireless. In Mai 2010 gigantul cautarilor online a dezvaluit ca un angajat a folosit abuziv automobilele Street View ale companiei penru a aduna informatii din retele fara fir nesecurizate, inclusiv date delicate ce ar fi trebuit sa fie secrete ca e-mail-uri si parole. Bineinteles ca sustinatorii dreptului la intimitate au fost enervati si asta a rezultat in investigatii si amenzi in toata lumea. Google si-a cerut scuze pentru incident si a promis sa stearga toate informatiile si datele - dar se pare ca nu a reusit sa se tina de promisiune.
Intr-o scrisoare catre Information Commissioner's Office (ICO) din Marea Britanie compania a spus ca nu a sters toate informatiile obtinute de masinile Street View in UK. Desi Google a recunoscut ca are o "mica parte" din total, nu a oferit o explicatie detaliata a motivului pentru care informatiile nu au fost eliminate, dar spune ca materialul nu a fost pastrat in mod intentionat, in esenta aruncand vina pe eroarea umana. Datele ar fi fost descoperite se pare in cursul unei inspectii manuale a arhivei de discuri Street View ale companiei.
"Acest tip de review implica inspectarea fizica si re-scanarea a mii de discuri. Prin executarea acestei inspectii am determinat ca avem in continuare date din UK si alte tari. Ne aflam in plin proces de notificare a autoritatilor relevante din aceste tari" a spus Peter Fleisher, Global Privacy Counsel pentru companie. "Google isi cere scuze pentru aceasta eroare... Suntem pregatiti sa va oferim sa vedeti aceste date, sau sa le distrugem. Google ramane dedicat in lucratul alaturi de ICO in aceasta privinta".
 Desi s-a oferit sa stearga informatiile, Google a fost instruit sa le pastreze pentru analiza criminalistica de catre ICO, care va decide cum procedeaza mai departe dupa rezultatele acestei investigatii. Ramane de vazut daca acest anunt va determina alte tari sa relanseze investigatiile lor. S-a spus ca sunt afectatate Franta, Belgia, Olanda, Norvegia, Suedia, Finlanda, Elvetia, Austria si Australia iar ICO ar fi contactat alte organizatii din UE si alte tari, ce au ca scop protectia datelor, pentru a "coordona un raspuns".

Sursa: techspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu