joi, 28 iunie 2012

Gungrave, anime dupa jocul PS2

Se intampla rar zilele astea sa dau peste un serial care sa imi atraga atentia. Marea lor majoritate sunt doar scuze pentru scene de sex si violenta, Game of Thrones, Borgias si Tru Blood fiind exemplele care imi vin in minte.
Dar uneori mai dam si peste o creatie interesanta, Gungrave fiind un serial anime inspirat dintr-un joc de PlayStation 2, ce urmareste drumul spre razbunare al personajului principal. Brandon Heat / Beyond the Grave este un pistolar ce lucra pentru mafie, care a fost ucis de prietenul sau cel mai bun -  corupt de dorinta sa de putere in organizatia Millenion.

Originalitatea povestii este poate un pic peste medie, personajul principal care se intoarce din mormant pentru a se razbuna apare deja din The crow. Ceea ce face Gungrave deosebit de restul productiilor de duzina este nuantarea in gri a personajelor, cele negative fiind prezentate cu defectele lor (cruzime, lacomie, avaritie) dar si capabile de prietenie adevarata, loialitate, simt al datoriei. Doar eroul principal poate fi considerat exclusiv pozitiv, desi chiar si el nu era deloc usa de biserica fiind cel mai bun asasin "sweeper" al organizatiei, straluceste prin alegerile sale lipsit de egoism si prin faptul ca intelege ca este un suflet damnat care nu merita iubire.
Alternarile intre prezent si flash-back-uri avanseaza povestea si construiesc personajele cu o adancime de trasaturi neintalnita la productii cu mult mai multe pretentii. Drumul spre concluzie accelereaza usor in a doua jumatate a serialului, precipitand un pic luptele cu bossii organizatiei dar pastrand structura un boss per episod pastreaza un ritm care nu pare grabit.
Finalul ramane la intelegerea fiecaruia, mai important este mesajul ca familia este ceea ce conteaza in cele din urma si mai putin drumul pe care se ajunge la concluzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu